Dansworkshop med Dansnätverket – Dark Dance Society – Sandviken – 2022-07-29 -31


Workshophelg med Dansnätverket – Dark Dance Society
29-31 juli 2022 – Sandviken, Kulturcentrum

Nedladdningsbar version:
Program workshophelg Sandviken

Nätverket för utveckling av subkulturell dans och SUB – Riksförbundet För Subkultur i samarbete med kulturföreningen AlternativaCultura och Alternativfesten bjuder in till en seminarie- och workshop helg i Sandviken.

WOKSHOPLEDARE OCH FÖRELÄSARE

Gita
Gita är en Göteborgsbaserad Fusion Bellydance-artist. Hon har undervisat i Tribal Bellydance-stilar sedan 2009 och anlitats som artist och danslärare såväl runt om i Sverige som Europa. Gitas passion för dans och rörelse gör att hon ständigt utforskar nya dansstilar och rörelsefilosofier för att hitta spännande tolkningar av Fusion Bellydance.

Elnaz
Elnaz har dansat så länge hon kan minnas och brinner särskilt för orientaliska danser och musik. Hon började träna den moderna amerikanska stilen Tribal Belly Dance 2008 och har sedan dess utbildat sig hos några av de främsta inom både orientalisk dans samt Tribal Belly Dance. Hon har även studerat Rytmik vid Stockholms Musikpedagogiska Institut, mottagit stipendium av Konstnärsnämnden samt vunnit en internationell danstävling i Spanien. Elnaz har över tio års erfarenhet av orientaliska danser som både lärare och artist och har uppträtt flitigt inom Sverige och även internationellt runtom i Europa.

Entropy – A dancer with a twist!
Dans och burlesk möjliggjorde en mer positiv relation med sin kropp och hon använder den fullt ut! Även det splittrade och kaotiska sinnet som ibland gör livet onödigt komplicerat. I konsten har det blommat ut i kreativitet och hon har blivit Entropy.

Joachim Ljungquist, Voyce

Grafisk formgivare, filmproducent, utbildad kameraman och lång erfarenhet av mediaproduktion och marknadsföring.

PROGRAM

Fredag 29 juli

kl 17.00
Workshop – Utveckla din koreorgrafi (2,5-3 h)
Med: Entropy
Kom med ditt work in progress, var i processen du än befinner dig. Entropy kommer att leda oss genom uppvärmning följt av några teoretiska och praktiska övningar som ger verktyg att jobba vidare med. Vi arbetar i grupp med att visa upp våra projekt och diskutera kring skapandeprocessen. Vi stöttar varandra med feedback för att lära oss mer om våra styrkor och vad vi kan bygga vidare på i vårt nummer.

Lördag 30 juli

kl 10.00-11.00
Föreläsning – Streamingproduktion och filmdokumentation (1h)
Med: Joachim Ljungquist, Voyce
Introduktionskurs till streaming – hur går det till och vad behövs för olika nivåer av streaming.

kl 11.15-13.15
Workshop – The Art of Improvisation
Med: Gita
Det bästa med improvisation är att det är till för alla, oavsett dansstil och erfarenhet. I denna klass kommer vi gå igenom olika övningar för att skapa ett dynamiskt, spännande och strukturerat improvisationsnummer på scen eller för att utforska kreativitet genom rörelse på egen hand.

Kl 13.15-14.00 Lunch

kl  14.00-16.00
Workshop – Taking the Stage (2h)
Med: Elnaz
Beskrivning: Denna workshop fokuserar på att utforska hur en kan uttrycka sig på scen för att förmedla uttrycksfull dans som fängslar publiken. Vi kommer att träna på vårt artistiska uttryck och vår förmåga att vara närvarande på scen genom olika övningar, allt som syftat till att främja den egna kreativiteten. I slutändan får deltagarna med sig flera nya verktyg för att göra dansen mer dynamisk, både för sig själva och för sin publik.

Frivilligt för de som berörs:
Planering Gothic Western
Med: Dark Side Cowboys represenant/er
Planering av en föreställning med livemusiker och dansare som är tänkt att uppföras i Sandviken lördag 3 september 2022. Svenska gothlegenderna Dark Side Cowboys tillsammans med andra gästartister och Dark Dance Society bjuder in dansare att medverka i en gemensam föreställning med tematiken gothic western, en föreställning som formas i samråd och samarbete med dansnätverkets konstnärliga ledare. Om du är intresserad av att medverka, kontakta dans@subkulturer.se

Söndag 31 juli
kl 11.00 – ca 17.00 (längd beror på antal anmälda)
Filmning av dansnummer med deltagarna
Med: Joachim Ljungquist, Voyce samt Niklas Carlsson (producent)
En kombinerad workshop och framträdande. Varje medverkande dansare/dansgrupp väljer ett dansnummer som kommer filmas/dokumenteras under ledning av Joachim Ljungquist (Voyce).

Dansnumret filmas i en process där de som inte framträder även turas om att assistera och får utveckla sina filmkunskaper. (Inklusive nybörjarkurs. För de som gick utbildningen i april blir det mer avancerad nivå).

Målsättningen (ej krav) är att dansnumren kommer ingå i AlternativaCulturas bidrag till årets Sub Showcase (showcase.subkulturer.se) som då eftersänds digitalt på Youtube.

Varje dansare/grupp ansvarar för att vara förberedda/inrepade samt medta musik av eget val i god kvalitet (format: helst wave – 16 bitar, 44,1 khz, i andra hand MP3 320 kpbs eller mer) på usb-minne eller samordna med dansnätverket så att filer finns tillgängliga.

Varje dansare kommer erhålla sitt nummer på film i efterhand och kommer därefter kunna använda det för marknadsföringssyfte.

Observera att vi kan inte garantera medverkan i Sub Showcase för dansare som inte har tillstånd att använda musiken från upphovsrättsinnehavare och utgivare. Önskas samarbete med musiker finns ett tämligen brett kontaktnät i SUB som går nyttja i samråd.

INFORMATION OCH VILLKOR FÖR DELTAGANDE

Datum: 29-31 juli

Tider:
Fredag 29 juli – 17.00-19.30
Lördag 30 juli – kl 10.00-16.00 samt (16.00-18.00 för de som önskar), ca kl 19.00 middag och gemensamma kvällsaktiviteter)
Söndag 31 juli – 11.00-17.00 workshops/filmning bidrag Sub Showcase, hemresa em/kväll.

Plats: Kulturcentrum Sandviken samt Hotell Hedåsen

Inbjudna: öppen inbjudan, begränsat antal platser. I första hand riktar sig denna workshophelg till dansare.

Förkunskaper: bör ha tagit danslektioner i minst 1 år och till det gärna viss kunskap om och erfarenhet av dansframträdande och subkulturella dansuttryck (dock ej krav).

Kostnad/anmälningsavgift: 1000 kr (inkluderar boende och viss mat samt alla workshops!)
Anmälan är bindande.
Avgiften erläggs efter bekräftelse av anmälan.
Avgiften betalas till föreningen AlterantivaCultura
BG: 225-7590
Swish: 123 395 00 03
PayPal: alternativacultura@subforening.se

Resa: Det går gott om tåg och bussar till Sandviken station. Om du föredrar bil så finns det parkering på gatan och vid hotellet. Var och en ansvarar för sin resa. Samåkning kan vara möjligt (skriv gärna om ni har sådana möjligheter).

Boende: hotellboende för inresande på Best Western Hotell Hedåsen ingår i delat rum (för enkelrum tillkommer 400 kr per natt). Parkering ingår.

Mat: frukost ingår på hotellet båda dagar. AlternativaCultura bjuder på middag lördag! Övriga måltider står deltagarna för själva.

Övriga villkor för anmälan: I och med att arrangörerna står för starkt subventionerade kostnader för workshop, boende och mat är anmälan bindande. Vid ogiltig avbokning debiteras 2000 kr.Giltig avbokning gäller för dödsfall nära anhörig, sjukdom eller ensamstående vab (läkarintyg erfordras).

ANMÄLAN
Mailas till: dans@subkulturer.se
Anmälan ska innehålla:
* Namn (för och efternamn)
* Eventuellt artistnamn
* Födelseår/ålder
* Ort
* Kort beskrivning av dig som dansare (erfarenheter/inriktning)
* Kontaktuppgifter (mail och tele)

Sista anmälningsdag
15 juli 2022.
När anmälan är bekräftad ska anmälningsavgiften (1000 kr) vara inbetald senast 26 juli 2022

 

Verksamheten genomförs med stöd från Kulturrådet och i samarbete med Hotell Hedåsen, Region Gävleborg och Kulturcentrum, Sandviken.